דילוג לתוכן הראשי

כמה זמן מחזיקות סוללות ליתיום נטענות של כלי עבודה? מה צריך לבדוק לפני שקונים? (סוללות דיוולט Dewalt DCB183 אך לא רק...)

מה אורך חיי סוללת ליתיום? כמה שנים מחזיקות מעמד סוללות ליתיום של כלי עבודה נטענים? האם כדאי לרכוש סוללות ליתיום עם תאריך ייצור ישן ומחיר זול? מידע שחשוב לקרוא ולהכיר!

המאמר הבא מוגש כשירות לציבור הצרכנים בישראל, אך יש לקחת בחשבון שהוא אינו מדעי, ומתבסס על הניסיון האישי שלי ברכישת סוללות ומחקר בסיסי שביצעתי בנושא לאחר מכן. ראיתי לנכון לשתף.

לרוב, המאמרים בבלוג שלי מיועדים לחובבים בתחומי עשה זאת בעצמך, נגרות וכו', אך הפעם זהו מאמר שיועיל גם לבעלי מקצוע, ולכל מי שרוכש סוללות (במשולב עם כלי עבודה נטענים, או בנפרד).

הכתוב מתייחס ספציפית לסוללות נטענות דיוולט Dewalt, ומדגם מסוים, אך רלוונטי גם ליצרני סוללות ליתיום אחרים כמו בוש Bosch, מקיטה Makita, מילווקי Milwaukee, וורקס Worx, ובאופן כללי לסוללות ליתיום של מוצרים שונים ולא בהכרח כלי עבודה.

*** המאמר נכתב ביולי 2024 ויש להתייחס לשנים והתאריכים שמצוינים במאמר ביחס לתאריך זה ***

בדקו את תאריך הייצור של סוללות שאותם אתם רוכשים! מדוע זה חשוב? קראו...

כמו לקוחות ישראלים רבים, אני מחפש היכן לחסוך עקב יוקר המחיה, אך לא כאשר זה בא על חשבון איכות ובטיחות.

בשנים האחרונות, רכשתי לא מעט מכלי העבודה שלי מאתרים בחו"ל במחירים מעולים, ביניהם גם מספר כלים (מקוריים) נטענים וסוללות של דיוולט, דרך אמזון. עד כה אני מאוד מרוצה ולא נתקלתי בבעיות.

לאחרונה חיפשתי סוללות מקוריות של דיוולט 18V (אשר זהות ל20V) עם 2 אמפר שעה, לכלי הדיוולט הנטענים שלי. (יש לי כיום סוללות 4 אמפר אך חיפשתי סוללות קלות יותר).

החלטתי הפעם לחפש דיל טוב לסוללות מקוריות בארץ, שיהיו עם אחריות וכו'.

לאחר חיפושים והשוואות ברשת של מחירי סוללות מקוריות (במקרה שלי - דגם DCB183), מצאתי ברשת חנות שבה יש מחיר טוב יחסית לימינו ולחנויות אחרות, והחלטתי לרכוש מספר סוללות. לאחר ביצוע רכישה אינטרנטית דרך אתר, נסעתי לאסוף את הסוללות מהחנות.

למזלי, מכיוון שאני אדם יסודי, לאחר האיסוף הסתכלתי מסביב על כל הכיתובים של אריזות הסוללות, ושמתי לב שכתוב "2017" (כפי שניתן לראות בתמונות), והנחתי שמדובר בתאריך הייצור של הסוללות.



לא אלאה אתכם בפרטי המידע השגוי שניתן לי בחנות לגבי נושא התאריך הייצור, אך בקצרה: נאמר לי שאין אף בעיה עם סוללות בתאריך ייצור כזה, שזה בסדר גמור וחיי הסוללות קשורים למספר הטעינות / מחזורי טעינה וכו' בלבד, וגם שיש אחריות ואין לי מה לדאוג...

יצאתי מהחנות לא בלב שלם ובהרגשה שמשהו לא תקין.

ישבתי ברכב מחוץ לחנות והתחלתי לחפש לגבי נושא סוללות ליתיום בכלל וסוללות של כלים נטענים ודיוולט בפרט. לאחר קריאה במספר אתרים ופורומים בחו"ל, מיד נכנסתי חזרה לחנות והחזרתי את הסוללות וביקשתי להזדכות.

נכתב הרבה בנושא סוללות ליתיום ברשת, אך בקצרה - המסקנה שראיתי היא שזמן חיי המדף של סוללת ליתיום מוגבל ללא קשר לשימוש בה, ומתחיל מזמן הייצור. זאת בנוסף לנושא מחזורי הטעינה שנאמר לי בחנות כגורם המשפיע היחיד, דבר שאינו נכון. 

הדבר מראה על חוסר מקצועיות וידע שמצופה ממוכרים בכל חנות, אבל בעיקר מחנות גדולה וותיקה שמוכרת כלי עבודה נטענים רבים, ובה משווקים סוללות ישנות מאוד ללא כל אזהרה ועם מידע מוטעה.

בפועל, נמכרו לי סוללות ששוכבות במחסנים כ-7 שנים ולכן סביר מאוד שלא יחזיקו שנים רבות כמצופה, כי כבר איבדו משמעותית מאיכותן בלי קשר לשימוש. ככל הנראה, תקופה קצרה אחרי תום האחריות אשאר עם משקולות כמעצור לדלת, בניגוד לסוללות קודמות שרכשתי שמחזיקות שנים רבות...

כנראה שרוב הלקוחות, בין אם חובבים או בעלי המקצוע, לא היו שמים לב לנושא ולכן החלטתי לשתף לצורך העלאת המודעות. חשוב לשתף את הנושא הלאה, על מנת שלא ידפקו אותנו הצרכנים עם מלאי ישן.

אם נדייק ונסתכל על שאר המספרים שמודפסים על הסוללה או האריזה, הכתוב "04 2017" אומר שזה יוצר בשבוע הרביעי של 2017, כך שזה בעצם כ7 וחצי שנים לאחור!

מוצרים כאלה צריכים שלא להימכר, או להימכר במחיר משמעותית זול עם הצהרה על תאריך הייצור ומכירה כעודפים.


נושא נוסף מעבר לאיכות, הוא בטיחות. כידוע, בשנים האחרונות ישנם לא מעט מקרים של שריפות עקב התקלחות / התפוצצות סוללות מסיבות שונות. גם על הנושא הזה קראתי - סוללות ליתיום ישנות שמתקרבות לסוף חייהן, הן בסיכון יותר גבוה להתחממות והתלקחות. האם הסיכון שווה לכם את ההנחה במחיר?


חידשתי לכם? מכירים חבר שעובד עם כלים נטענים?
מישהו שרצוי שיכיר את הנושא?
מוזמנים לשתף את המאמר


לאחר החזרת המוצר, ביצעתי מספר בדיקות נוספות:

  • פניתי למספר חנויות אחרות שמוכרות סוללות זהות של דיוולט, ובהן נאמר לי ששנת הייצור של הסוללות אצלן במלאי הוא בין 2021-2022. 4-5 שנים זה זמן מאוד משמעותי לסוללות לעומת מה שקיבלתי. וודאו מול החנויות מאיזה שנים הסוללות שבמלאי שלהן.

במאמר כתוב בין השאר (מתורגם): "אורך החיים הטיפוסי של סוללת ליתיום-יון הוא כשנתיים עד שלוש שנים או 300 עד 500 מחזורי טעינה, המוקדם מביניהם"... "לסוללות ליתיום-יון נטענות יש אורך חיים מוגבל והן יאבדו בהדרגה היכולת שלהם להיטען."

  • קיבלתי מדיוולט העולמית גם את התשובה הבאה במייל: "לאחר מחקר, אחסון סוללות ללא טעינה לתקופות ממושכות, כגון 7 שנים, עשוי לגרום להידרדרות משמעותית ולירידה בביצועים."



אחרי כל הנתונים הרשמיים האלה, למישהו יש עוד ספק?

למי שלא מכיר אותי ואת הבלוג הזה, אני חובב פרויקטים של עשה זאת בעצמך, נגרות, ועוד... ומשתף אתכם בפרויקטים שאני מבצע כתחביב, בין אם במאמרים או בסרטונים בערוץ היוטיוב שלי, וכו'.

אמנם אינני בעל מקצוע, אך אני מחזיק ארסנל של כלים הרבה מעבר למשתמש הביתי הממוצע ומתמצא דיי טוב בתחום הכלים, ואוהב להעמיק בידע. יכולתי לקבל זיכוי ולסיים עם הנושא, אך היה לי חשוב לסכם את המידע ולשתף איתכם.


קחו דוגמא נוספת לצורך השוואה: 

אמרנו שניסו למכור לי סוללות בנות 7 וחצי שנים, ובחנויות אחרות בארץ נמכרות במקרה טוב יותר סוללות בנות שנתיים-שלוש? 

במרץ 2021 הזמנתי מאמזון סט של מברגות דיוולט עם סוללות (שיש עליו סקירה בערוץ היוטיוב



הסוללות מאמזון הגיעו עם תאריך ייצור של סוף 2020, כחצי שנה קודם בלבד! 

כפי שניתן לראות בתמונה מתוך הסקירה שלי - ההדפס על הסוללה הוא "34 2020", כלומר שבוע 34 של 2020:


כמובן שעד היום (כ3 וחצי שנים אחרי הרכישה) הן עובדות מצויין כפי שמצופה מסוללות שנמכרו "טריות".


איך מוצאים את תאריך הייצור של סוללות דיוולט?

תאריך הייצור מודפס במקומות שונים על סוללות שונות. מה שמעניין אותנו הן 6 הספרות הראשונות משמאל. ניתן לראות דוגמאות במאמר של דיוולט


חושבים שאני טועה בממצאים שלי? מוזמנים לפנות אלי עם הבהרות.


*** המאמר נכתב ביולי 2024 ויש להתייחס לשנים והתאריכים שמצוינים במאמר בהתאם לתאריך זה ***

ט.ל.ח


חידשתי לכם? מכירים חבר שעובד עם כלים נטענים?
מישהו שרצוי שיכיר את הנושא?
מוזמנים לשתף את המאמר



הכתוב רלוונטי לדגמים שונים של סוללות דיוולט, בין השאר סוללות 12 וולט, 18 וולט, 20 וולט וכו'.
DCB183, DCB203, DCB204, SCB182, DCB184, DCB547, ועוד.


תמונות של סוללות נוספות לצורך המחשה בלבד:

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

🎦 סרטון - איך להוציא בורג שחוק? פירוק בורג תקוע

סרטון - איך להוציא בורג שחוק? פירוק בורג תקוע איך לשחרר בורג תקוע?  אם הגעתם לכאן, כנראה שנתקעתם עם בורג שאתם מנסים לשחרר, ולא מצליחים, עקב שחיקה של ראש הבורג. הדבר יכול לקרות עם סוג ברגים שונים, אך אני אישית נתקלתי בכך בעיקר עם ברגי פיליפס /  פוזידרייב. כאשר מנסים לפתוח בורג שהוא ישן, חלוד, או סתם בגלל שימוש בביט לא מתאים עם מברגה, הראש יכול להישחק ו"להיאכל" ע"י הביט. ישנן מספר שיטות שראיתי, שעוזרות לשחרר בורג "אכול", והתנסיתי בחלקן. הפתרון תלוי גם בסיטואציה של החלק שעליו מורכב הבורג, וגם הכלים שברשותכם. במקרה שלי, פירקתי בורג שחוק באמצעות  שימוש בדרמל -  למי שיש דרמל, יש אופציה להשתמש בדיסקית לחיתוך מתכת, ולחרוץ פס בראש הבורג, על מנת לייצר אפשרות לפתוח את הבורג עם מברג שטוח. החיסרון בשיטה הזו, היא שמכיוון שיש צורך ליצור את המגרעת בבורג עם הדרמל, זה עלול לפגוע מעט במשטח שמסביב לראש הבורג. במידה ואין חשיבות לפגיעה מסביב, זה פתרון מעולה. (אני שמרתי כמה דיסקיות משומשות עם קוטר קטן יחסית, לאחר שנשחקו, על מנת להשתמש בהן במקרים האלה, ולצמצם את הפגיעה מסביב.) תיעדתי

🎦 סוגי מסורים | איזה מסור לקנות בתור חובב? | נגרות עשה זאת בעצמך | כללי בטיחות עם מסורים חשמליים | איך בוחרים מסור לעץ?

סוגי מסורים לעץ | איזה מסור מומלץ לקנות בתור חובב? | נגרות עשה זאת בעצמך  | מסורים חשמליים | מדריך למתחילים ומתקדמים | כל מה שרציתם לדעת על משורים אם אתם נגרים מתחילים וחובבים (ואולי גם מתקדמים ובעלי מקצוע), אני מניח שהעסקתם את עצמכם בחלק מהשאלות הבאות: אילו סוגי מסורים חשמליים יש? איזה מסור ראשון כדאי לי לקנות לעבודות עץ?  איך לבחור מסור לעץ? היכן לקנות מסור בזול? האם משתלם לי לקנות מסור בתור חובב לפרויקט פה ושם? האם מומלץ מסור אנכי או עגול? גרונג? וכו'... מדוע אני מניח שאתם שואלים את השאלות האלו? כי גם אני שאלתי את עצמי שאלות דומות בעבר, וגם פנו אלי לא מעט אנשים בשאלות האלה... (חברים קרובים ומבקרים בבלוג) אז במאמר הזה, אנסה לעזור לכם לעשות סדר בנושא ככל יכולתי, מהידע ונקודת המבט האישית שלי. חשוב לציין כי כל הנכתב במאמר, ניתן כהמלצה בלבד, מהניסיון והידע שלי כחובב. לפני שאפרט על מסורים שונים, אתן קצת רקע לתהליך שבו התחלתי לרכוש את המסורים שלי. אם לא מתחשק לכם לקרוא הרבה, דלגו ישירות ל" סוגי המסורים " בהמשך , אך אני ממליץ לקרוא את הכל. אהבתם את המאמר? חושבים שאני טועה במשה

צביעת מזגן ישן שהצהיב עשה זאת בעצמך

מה עושים במידה ויש לכם מזגן שעובד מצוין אבל הצבע שלו הצהיב עם השנים וזה מבאס אתכם...? חוץ מלהחליף 😏 כשקנינו את הדירה, היה בסלון מזגן בן כ-10 שמאוד הצהיב וזה הפריע לנו, ולכן החלטתי לצבוע אותו. אחרי כנסו והירשמו לערוץ היוטיוב שלי לצפייה בסרטונים מלאים בנושא עשה זאת בעצמך חידוש פלסטיק למזגן - איך צובעים בעצמכם? המדריך נכתב כדי לתת השראה בלבד והאחריות היא על המבצעים. אהבתם את המדריך? יש לכם הערות? כתבו בתגובות. נתחיל בניתוק המתח החשמלי למזגן. הפירוק בד"כ חושף חיבורי חשמל, ובכלל, ליתר ביטחון... לאחר מכן,  יש לפרק בצורה זהירה את כל חלקי הפלסטיק של המאייד (היחידה הפנימית של המזגן) החיצוניים שמעוניינים לצבוע למשל: הכיסוי / דלת של המזגן שמכסה את הפילטרים, לאחר מכן את כיסוי הגוף הקדמי שלו ואפשר גם את הכנפיים של פיזור האוויר, במידה ויש צורך...  זה יכול להשתנות בכל מזגן, אבל ישנם ברגים שצריך להוציא וקליפסים מפלסטיק שצריך לשחרר. אני צבעתי את החלקים בספריי צבע לבן מט שמתאים לפלסטיק, 2X RUST OLEUM. השתמשתי סה"כ ב-2 בקבוקי ספריי, צביעה של 2

תלייה ללא קידוח של אביזרים על קרמיקה - עשה זאת בעצמך

איך תולים אביזרים באמבטיה  על קרמיקה ללא קידוח? אתם גרים בדירה שכורה ולא רוצים לקדוח בקרמיקה  שבאמבטיה כדי לתלות אביזרים (מתקן לנייר טואלט, מתלים למגבות, מדפים וכו'...) ? או שסתם מעדיפים שלא לקדוח בקרמיקה בבית? ניתן לתלות אביזרים, בעיקר בעלי שטח פנים גדול להדבקה, עם דבק חזק - למשל סופר 7, טורבו טאק וכו'. אצלנו בדירה, האביזרים מחזיקים כבר מעל 8 שנים... סופר 7 והיי טק לרכישה דוגמה לתליית מתקן לנייר טואלט - אחרי ההצמדה לקיר והחזקה עם איזולירבנד עד לייבוש מלא מה שצריך לעשות, זה למרוח את הדבק על השטח המתאים באביזר ולהצמיד חזק למקום הרצוי בקיר. אין צורך  להגזים עם הדבק... לשים מעט וללחוץ היטב שיתפשט. לאחר מכן, יש לנקות שאריות דבק שיוצאות בצדדים (עם אלכוהול, טרפנטין, טינר וכו') ולשים סרט הדבקה שיחזיק אותו עד שיתייבש סופית. אני המתנתי 24 שעות, כדי להיות בטוח שזה חזק.  חשוב לשים לב שסרט ההדבקה מחזיק את האביזר היטב שלא יזוז, ויתייבש בטעות בצורה עקומה. זהו, למחרת מסירים את הדבק וסיימנו... ניתן להשתמש גם בדבק  הייטק (High Tack) שהוא צמיגי במיוחד, נאחז מהר

🎦 סרטון - ביטול קודנית ברכב | הסרת עלוקה ברכב | איך עוקפים קודן ברכב | קיה | עשה זאת בעצמך

איך מנתקים לבד קודן ברכב? אם יש לכם קודנית / קודן ברכב, באיזשהו שלב הוא עלול להתחיל לעשות בעיות. לפעמים הוא סתם לא מגיב בגלל בלאי של לוח המקשים, נתק בחוטים, או בעיה אחרת במערכת הקודנית / עלוקה. במקרים אלה, עלולים להיתקע עם הרכב ללא יכולת להניע, וזה לא נעים... אז אם הגעתם לדף הזה, כנראה שנתקלתם בבעיה עם הקודן, או שסתם החלטתם להסיר אותו בגלל אי נוחות של הקלדת הקוד יום יום, או הימנעות מראש מאחת התקלות שתיארתי, שתגיע ביום מן הימים. בעבר, חברות הביטוח דרשו התקנת קודן ברכב כחלק מדרישות המיגון, אך בימינו בחלק מהרכבים החדשים לא מותקנים קודנים, וגם חברות הביטוח לא תמיד דורשות את התקנתו, אך יש לבדוק מול חברת הביטוח שלכם. לינק לסרטון (מומלץ לקרוא את כל הפוסט לפני הצפייה) ההסבר בבלוג והסרטון עזרו לכם?  כתבו לי בתגובות לסרטון ופרגנו בלייק 👍 https://youtu.be/D57R9A0Nt8A מהו קודן? מהי עלוקה? קודן הוא לוח מקשים, שבעזרתו מקישים קוד אישי ברכב, שרק בעזרת הקשתו ניתן להניע את הרכב. הקודן מחובר ליחידה נסתרת ברכב, הנקראת "עלוקה".  העלוקה היא ה"מוח" של הקודן, שמחובר לאחת (או יותר) ממערכות

🎦 ריהוט גן - עשה זאת בעצמך | איך לבנות פינת ישיבה למרפסת?

בניית ריהוט גן מעץ (במקרה שלנו, למרפסת...) לפני מספר שנים, חיפשנו ריהוט גן למרפסת.  האופציות היו, ריהוט מפלסטיק שפחות אהבנו או ריהוט מעץ. אחרי מחשבה ותכנון, החלטתי לבנות לבד פינת ישיבה מעץ. הריהוט כולל: שני כיסאות יחיד, עם מזרוני ישיבה 60*60 ס"מ ספסל זוגי, עם מזרון ישיבה 120*60 כריות לגב 70*70 (אחרי מילוי, בפועל 60*60) שולחן 40*80 ס"מ כנסו והירשמו לערוץ היוטיוב שלי לצפייה בסרטונים מלאים בנושא עשה זאת בעצמך עדכון - נובמבר 2020 (מומלץ לקרוא) הפרויקט הזה של בניית ריהוט הגן / פינת ישיבה למרפסת, נבנה לפני מספר שנים, הרבה לפני שהתחלתי לתעד בווידאו תהליכים מלאים של פרויקטים שלי, ולכן במדריך הזה ישנם רק תמונות של התוצאה ומעט הסברים. תקופת הקורונה שאנו נמצאים בה, הגבירה את תרבות ה"עשה זאת בעצמך", כאשר כולם יותר בבית ומחפשים מה ליצור, וזה אכן כיף לעשות לבד. הפרויקט הזה בבלוג, הוא אחד הנצפים ביותר עם הרבה כניסות בתקופה הזו, וזה כמובן כיף לראות, ולכן הרבה פונים אלי בשאלות לגבי הפרויקט, כמו המידות המדויקות או אופן הבנייה. במקום לחזור על עצמי, החלטתי לתת הסבר עם המידו

בניית ארון קיר | איך בונים ארון נישה? נגרות עשה זאת בעצמך

בניית ארון קיר עשה זאת בעצמך מה עושים עם עמוד תומך שתקוע באמצע החדר? כשביקרנו בדירה שלנו לראשונה, לפני שקנינו אותה, ראינו בחדר השינה עמוד. בהתחלה נבהלנו...😱 מה נעשה עם העמוד הזה? הדירה עברה תמ"א 38 ולכן בשבירת הקירות החיצוניים לצורך הרחבת הדירות, נשאר עמוד תומך בחדר. התלבטנו איך נסתיר את העמוד וננצל אותו...  לבסוף החלטנו לתחום את שטח העמוד עם קיר גבס ולחלק אותו לשתי נישות ובכל נישה, לבנות ארון קיר. אחד הארונות יצא עמוק מאוד (כ-70 ס"מ) ובו הכנסנו חצי מהבית.. 😄 התוצאה התכנון והבנייה היו קצת מורכבים. העמוד והקירות, לא היו ממש ישרים ולכן זה הקשה לדייק ובעיקר כשעושים זאת בפעם הראשונה בלי ניסיון קודם... תכננתי את הארון והמידות לפרטים במחשב בתלת ממד כדי לדייק ככל שניתן ולאחר מכן, הזמנתי לוחות מלמין (בגוון מייפל מולבן) חתוכות ממחסן עצים עם קנטים מסביב. ניתן ללמוד מהתמונות על התהליך ולקבל רעיונות לבניית ארון דומה. כנסו והירשמו לערוץ היוטיוב שלי לצפייה בסרטונים מלאים בנושא עשה זאת בעצמך גם אם אין לכם את הידע והיכולת לתכנן ולבצע פרויקט

איך מחדשים רהיטים ישנים עם צבע שאבי שיק? מדריך עם כל השלבים

איך מחדשים רהיטים ישנים? איך צובעים עם שאבי שיק? מדריך איך צובעים פורמייקה? איך צובעים מלמין? איך לצבוע רהיטים? אם אתם מתלבטים באחת מהשאלות האלה, המשיכו לקרוא... חידוש רהיטים בשיטת עשה זאת בעצמך, הפך לנפוץ מאוד בימים אלה. על מנת לחדש ריהוט ישן, ניתן לצבוע אותו בצבע חדש ושונה על מנת לתת לו חיים חדשים. צבע חדש, יכול לעשות מהפך משמעותי במראה הרהיט. הרבה רהיטים ישנים שנזרקים לרחוב, לרוב הופכים לאוצר לאלה שאוהבים לשפץ אותם והופכים אותם לרהיט אחר לגמרי ע"י צביעה, החלפת ידיות וכו'... רהיטים ישנים בצבעי החום השונים, הופכים לרהיטים חדשים צבעוניים ומעניינים שתורמים מאוד לעיצוב הבית. אחד הצבעים הנפוצים לחידוש רהיטים בימינו, הינו צבע "שאבי שיק". ניתן למצוא ברשת הרבה דוגמאות לחידוש רהיטים עם הצבע הזה ולקבל הרבה רעיונות לחידוש. לי אישית יצא לצבוע ולחדש רהיטים ישנים, או כאלה שגם בניתי וגם צבעתי עם צבע שאבי שיק. ניתן לראות דוגמאות בקישורים הבאים: שרפרף מעץ אורן שידה עם ציפוי מלמין שידת קונסולה מעץ אורן מדף כפרי עם פורמייקה כיסאות לפינת אוכל   כנס

🎦 סרטון - איך בונים מחסן מפנל מבודד בבניה קלה - קירות וגג - חלק 1 | עשה זאת בעצמך

 סרטון - איך בונים מחסן מפנל מבודד בבניה קלה - קירות וגג - חלק 1 | עשה זאת בעצמך פאנל מבודד - עולות לא מעט שאלות לגביו. איך לבנות עם החומר הזה? איך חותכים פנל מבודד? איך לבנות מחסן לבד? ועוד... אני ואבא שלי בנינו מחסן מפנל מבודד בבניה קלה. כרגיל, צילמתי ותיעדתי את תהליך הבנייה, ולאחר לא מעט השקעה, ערכתי את החומר לשני סרטונים. קישורים למטה בהמשך. באותה הדרך והשלבים שבנינו את המחסן, ניתן לבנות גם חדר בבניה קלה, סדנת נגרות קטנה, ועוד... ישנם גם בתים שלמים שבונים בבנייה קלה, אבל זה כבר מצריך קונסטרוקציה מורכבת יותר ולא התנסיתי בכך :) לצערי, את חלק משלבי הבנייה הראשונים, לא צילמתי בוידאו ולכן צירפתי כמה תמונות כדי לתת לכם את כל התהליך. הסרטונים מלווים בכיתובים באנגלית, אך תוכלו להפעיל כתוביות של תרגום לעברית ביוטיוב במידת הצורך. חשוב לציין כמו בכל פרויקט שאני משתף איתכם בבלוג ובערוץ - אני חובב בתחום ולא בעל מקצוע, והכל נכתב ומוצג לפי הידע והניסיון שלי כחובב בלבד!   כמובן שאני משתדל לחקור את הדברים ולבצעם בצורה מקצועית.  כל ביצוע הוא על אחריות המבצע בלבד. 🛑👈 חלק 1 - בו אנחנו בונים את המבנה

🎦 סרטון - איך מחדשים סיליקון בכיור או אמבטיה בצורה יפה ומקצועית | עשה זאת בעצמך

   איך מחליפים סיליקון עם עובש בכיור? איך לאטום אמבטיה עם סיליקון בצורה יפה ומקצועית? | עשה זאת בעצמך למי מאיתנו לא קורה שהסיליקון מסביב לכיור או אמבטיה, משחיר ומתמלא עובש פעם בתקופה? אז מסירים אותו, ואוטמים מחדש, לפעמים עם חומר לא מתאים, ולפעמים זה פשוט לא יוצא חלק ויפה, והאיזור מסביב מתלכלך... אז במיוחד בשבילכם, תיעדתי בסרטון איך אני מסיר את הסיליקון, ומיישם מחדש בצורה יפה ומקצועית. לפני ואחרי (התמונה להמחשה בלבד) חשוב לציין, שאצלי הסרת החומר הקודם הייתה יחסית קשה בגלל שהחומר היה ממש ישן וקשיח... אז לא בהכרח תיתקלו בקשיים כאלה. חלק מהשלבים בסרטון לא הכרחיים (למשל דבק המסקינטייפ), אבל בסופו של דבר עם עוד קצת השקעה מקבלים תוצאה יפה בלי ללכלך מסביב. חשוב להשתמש בסיליקון סניטרי, דוחה עובש ופטריות, אנטי בקטריאלי. חומר כזה לא בהכרח ימנע את חזרת העובש, אבל יעכב אותו. סיליקון לרכישה  (שימו לב שאתם בוחרים בסיליקון דוחה עובש, למשל "הקץ לעובש") לעיתים ניתן לנקות את העובש באמצעות חומרים שונים כמו "מלרוד". לא תמיד זה עוזר, אך לפעמים שווה לנסות לפני שמבצעים הסרה ויישום מחדש.  ב